Sayfalar

20 Ocak 2011 Perşembe

kırşehir kısırı......

ankarada doğdum vede büyüdüm birgün hayatın beni buralara kırşehire sürükleyeceğini asla tahmin edemezdim.Komşularla kış soğuğunda dışarı çıkamadıgımızda oturup iki lafın belini kırarken yanına eşlik etsin diye yapılan kısır ilk yiyişimde dokundugu bunu asla yiyemem dedigim fakat yedikçe alışıp hermisafirime özelliklede ankaraya gittikçe hadi size bizim kısırdan yapayım dedigim kısırımmm
mazemeler
ince bulgur(kişi sayısına göre 1er çay bardagı)
maydonoz
kuru soğan
salça
baharatlar(tuz karabiber,kırmızı bibere,nane)
bol yagda pişmiş yumurta(kısırın en önemli amddesi yumurtası)
ıslamak için kaynar su
yanına apatatif olarak turşu,marul,domates,salatalı,vs
yapılışı
kişi sayısına göre mesela 4kişi için yapılıyorsa 4çay bardagı ince bulgur üzerine baharatları ince dogranmış soğanı vede salçası konulur göz kararı hamur olamyacak şekilde kaynamış su gezdirilir üzerine üstüne bir tepsi örtülüp bulgurların şişmesi beklenir.daha sonra el ile yogrulur yumurtası pişirilip eklenir iycene yogrulur daha sonrada yeşiligi eklenir istege göre burda koymuyorlar limonda ekleye bilirisniz.tabaklara servis yapıp yanına yeşilik,turşu vs koyabilirsiniz afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder