Sayfalar

20 Ocak 2011 Perşembe

annnemin mantısı....

malzemeler
iç harcı için
250 gr kıyma
1soğan
maydonoz
baharatlar(tuz ,pul biber,karabiber)
hamuru için
5-6bardak un
su,tuz
3yumurta
yapılışı
unu havuz şekline getirip ortasına yumurtaları kırıyoruz tuzunu ekliyoruz yogurmaya başlıyoruz suyunu yavaş yavaş ekliyoruz kıvamı ne sert nede yumuşak olacak kıvamına gelene kadar un yasa su ekleye bilirsiniz yogurma işlemi bittikten sonra beziler alarak açıyoruz küçük kareler halinde kesip hazırlamış oldıgımuz yani (soğanların küçük küçük dagrandıgı kıymanın vede baharatların hepsinin konuşup karıştırıldıgı harcımızı)alıp içlerin taşmayacak şekilde koyup bohça şeklinde kapatıyoruz.Kaynamış suyun içine yapmış oldugumuz mantıları atıp haşlıyoruz .Üstüne sarımsaklı yogurt vede kırmızı biberi yagda yakarak yapmış oldugumuz sosu üsütne dökerek servis edebilirsiniz affiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder